Hà Giang, de voorbereiding
15 maart 2026 - Ha Giang, Vietnam
We hebben vandaag een rit voor de boeg van Sapa naar Hà Giang. Een ritje van ongeveer 6 uurs met de luxe bus. We moeten om half 11 klaar staan in het centrum van Sapa, waar de bus vertrekt. We hebben dus in de ochtend tijd genoeg. Het is nog steeds heel mistig, en om en bij de 10 graden. In de buurt van ons verblijf is een klein parkje met toffe fotospots. Hier gaan we dan maar nog enkele foto’s nemen, ook al is de achtergrond volledig bedekt met een dik pak mist. Het heeft ook wel iets mysterieus, er is een grote hand waar je op kunt klimmen, er staat een vleugelpiano in een vijvertje, en nog andere fotogenieke items. Lang kunnen we niet blijven treuzelen hier want we moeten dus zeker op tijd zijn om de bus te halen naar Hà Giang. De provincie Ha Giang is één van de indrukwekkendste gebieden van Vietnam. Om deze enorme provincie goed te kunnen zien kun je een motorroute volgen die ook wel de Ha Giang loop wordt genoemd. En deze gaan we dus ook doen. We gaan achterop de motor van een easyrider. Een ervaren motorrijder eigenlijk. We zullen hier 5 dagen voor nodig hebben en gaan in een vaste groep van 7 motorrijders en dus ook 7 andere toeristen. We zijn dus met 14 personen enkele dagen onderweg. Slapen in dezelfde accommodaties onderweg en eten steeds samen. We hebben de groep nog niet ontmoet, want we moeten eerst dus nog in Hà Giang geraken. De bus komt netjes op tijd aan, onze grote backpack gaat in de laadbak van de bus en onze kleine rugzak nemen we mee in de bus. Wet zijn weer ligbedden, dus de rit zal wel comfortabel verlopen. Echter is de weg van Sapa naar het uiterste noorden wel zeer hobbelig. Toch alle twee maar een pilletje tegen reisziekten in nemen, want zelfs ik ben helemaal door elkaar geschud en lichtjes misselijk. Toch maar eventjes de oogjes dicht doen en het pilletje zijn werk laten doen. Na onze eerste stop onderweg voel ik me al veel beter. Wanneer we tegen de avond in Hà Giang aankomen, moeten we weer overstappen in een andere bus. Deze bus brengt ons naar de plaats van waaruit we vertrekken met de groep. We vertrekken morgenochtend na het ontbijt. We mogen gratis overnachten bij de organisatie die heel de tour zal verzorgen. Wel op een slaapzaal maar dat heeft voor ons geen geheimen meer hoor. Wij zijn blijkbaar de eerste van onze groep die aangekomen zijn. De rest van de groep gaan we later dus nog ontdekken. Spannend nog dus. We gaan eerst nog wat eten in het centrum en maken het zeker niet te laat want we moeten namelijk nog onze rugzakken herschikken. Op deze tour kan enkel en alleen maar het hoogst nodige mee genomen worden. Gewoon 1 paar reserve kleding en ondergoed dus. De grote bagage wordt opgestuurd naar Hanoi. Hopelijk komt dit goed. We zullen wel zien zeker😂

Veel plezier op de 5 dagen rit.
Geniet er maar van en van de mooie uitzichten.