Lake Louise
1 juli 2025 - Lake Louise, Canada
We vertrekken vandaag weer best vroeg, zo hebben we een extra lange dag! En deze dag belooft weer vol hoogtepunten te zitten. We rijden eerst naar Sunwapta Falls, over de wereldberoemde Icefield parkway drive. De zon schijnt vandaag volop, en dan is het hier echt op zijn mooist. Die uitzichten zijn gewoonweg abnormaal! Nu hebben we al op zoveel plaatsen in de wereld rond gereden, maar deze weg springt er toch echt wel uit. Eigenlijk zouden ze moeten verplichten iedereen in de wereld deze weg is te laten rijden om te zien hoe mooi moeder natuur zijn of haar best heeft gedaan. 😜We spotten onderweg een zwarte beer, en deze keer hebben we het goed op tijd gezien en gaan we aan de kant staan. Wat een lange file veroorzaakt door ons! Mensen springen uit hun auto, en verjagen de beer. Stomme mensen! Maar we geven niet op, en we rijden op een rustig slakkengangtje verder. Wat duidelijk niet geapprecieerd wordt door de vele toeterende mensen achter ons. Máár wonder boven wonder komt een beetje verder de beer weer tevoorschijn. Helemaal voor ons alleen. Zalig! We rijden verder naar Athabasca Glacier. Een gletsjer, wat weer een helemaal ander landschap is. Deze gletsjer was jaren geleden veel groter, maar ja… de opwarming van de aarde zeker. Toch wel weer speciaal, we poseren even met onze vlag van Canada😉. Daarna rijden we naar Peyto Lake, dit meer staat bekend om zijn fel blauwe kleur. Eerst moeten we nog wel een wandeling maken daarheen, en toch een ferm stuk omhoog klauteren. Eenmaal boven staan de horden toeristen foto’s te nemen van het inderdaad fel blauwe meer. Natuurlijk een gedrum om de perfecte foto te nemen zonder mensen in de achtergrond of er naast. En natuurlijk staan er dan nog hekken op de foto. Géén denken aan dat ik zo een foto maak, er moet een andere manier zijn. We gaan weer offroad om een verborgen uitkijkpunt te zoeken. Na een kwartiertje extra stappen en zoeken vinden we de plaats waar we een perfecte foto kunnen maken. Waar boven aan de hekken misschien honderd? Tweehonderd? Mensen staan, hebben wij nu een plaatsje te delen met slechts een handvol personen die net zoals wij dachten. Oh my god echt zo mooi en blauw. Wat een topdag is dat vandaag zeg! Daarna zetten we koers naar Lake Louise, het wereld bekende meer in de stad Lake Louise😂. En Lake Louise bevindt zich niet meer in Jasper national park maar net op de grens met Banff National park. We gaan eerst onze tent opstellen op de camping. Het loopt niet van een leien dakje, de grond is steenhard en zit vol stenen. We hebben ook geen hamer bij om onze haken in de grond te kloppen. Misschien proberen met een grote steen? Tevergeefs het lukt niet echt goed. Misschien bij de buren even een hamer vragen? Haaa de buren zijn Japanners, die zullen wel helpen. En ja hoor, ze vertrouwen ons hun hamer toe. Arigato zeg ik vriendelijk met een buiging. Maak ik me daar weer belachelijk, … natuurlijk zijn het geen Japanners maar Koreanen. De tent opstellen lukt ons toch wel met de enige vertraging en de hulp van de Koreanen. Nu hopen dat ze nog recht blijft staan natuurlijk, want echt stevig stond ze niet opgesteld. Daarna even een hapje trachten te eten in het superkleine centrum. Jaaa, lap alles al gesloten. Dan maar beroep doen op de supermarkt, die gelukkig nog wel open is. Het zal vanavond dan maar een sandwiche worden met gemalen kaas en een bifi worstje. Ja, da’s kamperen zeker. Daarna rijden we nog even langs het meer. Dit is ook niet slecht , eerlijk gezegd. Ja, elk meer is anders zoals ik al zei. Maar het kan hier best druk zijn, dit is dan ook meteen het bekendste en meest gefotografeerde meer in Canada. We blijven hier niet super lang rond hangen want morgen, als het zonnetje terug schijnt komen we weer terug. Nu slaapjes doen in de buitenlucht.

Maar het verhaal en de fotoos zijn adembenemend prachtig magnifiek mooi