Amazing Antigua!

28 maart 2018

Ons laatste eiland dat we gingen bezoeken was Antigua, Antigua is onderdeel van de staat Antigua & Barbuda. Det land telt 365 prachtige zandstranden. We wilden zeker een schoon strand zien, moeilijk te kiezen als je zoveel keuze hebt. Ook wilden we met de pijlstaartroggen zwemmen in hun natuurlijke omgeving. Toen we nog maar het eiland in zicht hadden vanop onze boot keken we onze ogen al uit. Verwonderlijk mooi, al die strandjes en het helder azuurblauwe water. Zonder twijfel is dit één van de mooiste eilandjes die we ooit bezocht hebben. We hadden om 12.30 uur de reservatie gemaakt om met de pijlstaartroggen te gaan zwemmen dus was er wel niet veel tijd meer om naar het strand te gaan. We vroegen aan een taxichauffer om ons ergens op een strand af te zetten. Hij beloofde dat het een van de schoonste was uit de buurt. We vroegen of hij ons kon terug komen halen om half 12 zodat we op tijd terug waren voor onze excursie met de grote platte visjes. "No problam mon" en hij reedt met ons naar zijn favoriete strand in de regio. Tjongejonge wat een héérlijk schilderijtje was dat, zo mooi dat strand. De kleuren van het water alleen al zijn overweldigend! Het was ook een bloedhete dag onder een stralende zon. We wisten dat we niet lang konden blijven hier, maar we waren blij dat we toch geweest waren. Onze taxichauffeur was mooi op tijd gekomen om ons terug naar de boot te brengen. Eenmaal op de boot hebben we dan snel nog wat gegeten. Ok, time to go! Hop hop naar de bus want we gaan met een grote groep naar een groot meer dat uitmond in zee waar de thuisbasis is van de pijlstaartroggen. Na een uurtje rijden komen we dan aan bij het meer. Hier stappen we de speedboot op en varen we naar grote zandbanken. Het water is kristal helder, lekker warm en we kunnen staan op de zandbanken. Hier stappen we van de boot. Ooh wat eng de eerste minuten, de pijlstaartroggen zwemmen rakelings naast je. Zelfs molleke gaat het water in. De eerste minuten hoorde ik aleen maar gegil. Er waren  meerdere mensen in paniek, één meisje was gebeten op haar buik tot bloedens toe. We mochten op de foto met de vis. Ik hield de vis vast en molleke kwam erbij staan. Hij was echt zwaar en zo glad en glibberig. Toch even eng in het begin. Wat later begon de meerderheid zich te wennen aan de vissen. Op een gegeven moment kwam er één recht op me af gezwommen, ik watertrappelde over hem heen maar hij ging ook iets hoger zwemmen. Tja daar zat ik dan op zijn rug, even paniek hoor, haha. Na een uurtje vertrokken we terug met de speedboot naar de rand van het meer. Dan terug de bus in en wederom een uurtje rijden. Antigua was amazing! Dat is dan één van de landen waar je het minst van verwacht, maar het meeste te bieden heeft! Het stadje zelf hebben we ook nog even bezocht. De vergelijking met Grenada sprak echt boekdelen! Hier was iedereen vriendelijk en voelde je jezelf op je gemak en veilig. Dit was weer een hoogdag van onze schitterende vakantie!

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade