Laaaaaaange dag!

27 februari 2026 - Tambon Nong Prue, Thailand

Joepie, eindelijk is het weer zover! Onze grote vakantie en dus ook onze grote reis van het jaar kan weeral van start gaan. Vorig jaar bezochten we de westkant van Canada.  En wie dus ons een beetje kent, weet dat we dan weer totaal een andere belevenis willen doen dan het jaar ervoor, … en waar we nog nooit zijn geweest! Dit jaar wordt het dus Vietnam. We vertrekken in het zuiden en gaan zo stelselmatig richting het noorden. Eerst en vooral, iedereen is dus weer van harte welkom op onze reisblog om onze reisverslagen te lezen. Ik doe mijn best om alles “up to date” te houden, maar alles hangt af van zaken waar ik nu nog geen vat op heb zoals , “ is er wifi? Is er überhaupt nog wel tijd vrij? Heb ik al dan niet, na een zware dag nog wel zin om onze lezers op de hoogte te houden van onze avonturen.” Zoals ik zeg, ik doe mijn best… en morgen de rest. We vertrokken vanochtend om 7 uur naar de luchthaven in Zaventem. Onze taxi was perfect op tijd en we hebben ruim de tijd om tijdig op de luchthaven te geraken. Zoals je weet, beter 3 uurs te vroeg dan 1 minuut te laat, en haast en spoed…,. We komen veilig aan op Brussels airport, en hebben hoogstens een half uurtje in de file gestaan. En dus zijn we inderdaad véél te vroeg daar, maar dat is niet erg want dan kunnen we nog even rond wandelen. We moeten al lang genoeg op ons gat zitten straks. Onze rugzakken geven we ook al af zodat we comfortabel wat kunnen rond slenteren. Ahja onze mascotte genaamd Verne hebben we niet mee genomen, want Vietnam heeft voor hem geen geheimen meer. Daar is hij namelijk een kleine twintig jaar geleden al geweest met een ex-collega van mij. Thanks An! 😉 Ondertussen zijn we in de Starbucks beland en geniet ik nog van een koffietje. Ik kijk op mijn gsm en zie dat ik een bericht heb gekregen. Een bericht van een nummer waar je niet kan naar terug sturen. Zo een 8850 nummer, kendet?…Het bericht bevat de volgende woorden… “Je kaart is geweigerd. Bezoek de site of app om je gegevens bij te werken en annulering te voorkomen” … Ik zeg,…” Huh? Wasda na wèr?” Zou ik die koffie dan niet hebben betaald, is mijn eerste reactie… en ik bekijk de bankrekening via de app op de gsm.  Starbucks   -7,20€. (Ja kweeget… duur is het wel op de luchthaven) Dus het bedrag is er gewoon wel afgegaan,… ja raar. Dan zal het hoogst waarschijnlijk wel weer spam ofzo zijn. Wanneer we aan onze gate zitten te wachten, kijkt molleke haar e-mail na en merkt dat ze een mail heeft gekregen van Booking. “ Het hotel in Danang heeft uw kaart geweigerd, werk uw kaart bij om annulering te voorkomen “ Jaja, het belletje in onze kop begint te rinkelen… dat berichtje van 8850 was dus van booking, en één of ander hotel wordt dus effectief geannuleerd indien we niet tijdig onze visakaart bijwerken in de app van booking. Molleke haar eerste reactie is natuurlijk.  “jaaa lap het begint al eh” Even ter verduidelijking. We hebben onze hotels een paar maanden geleden al vast gelegd, en de betaling gaat dan telkens één of een paar dagen voor aankomst automatisch van de rekening. Maar enkele weken geleden wouden we iets betalen met de visakaart en die werkte niet. We bellen hiervoor naar worldline en deze vertelde ons dat de kaart was stop gezet na een verdachte transactie in Canada van 0,01 cent, ergens in December. Maar we zijn al een half jaar terug van Canada, dus fraude blijkbaar. Omdat we zelden betalen met die kaart merkten we dit ook nooit op, en vroegen we nog niet zo lang geleden een nieuwe kaart aan. En hoogst waarschijnlijk hebben we dan bij 1 hotelletje vergeten dat we de nieuwe kaart daaraan moeten koppelen. We verwittigen het hotel en delen mee dat het normaal in orde komt, en dat we bijna gaan opstijgen en dus niet meer terug kunnen reageren op eventuele mails. Hopelijk komt het in orde, en was dat gewoon het probleem. En nu maar rustig 12 uurtjes op ons gat zitten tot we in Bangkok zijn om  onze volgende vlucht naar Ho Chi Minh City te nemen…. Amai, geen oog dicht gedaan in de vlieger dus dat belooft een laaaaaaange dag te worden. We zijn nu half 7 en aan het wachten op onze volgende vlucht. Dat is dus een nachtje door doen en 2 volle dagen wakker blijven. “Achja, ge mut er iet veur over hemme”!

1. Moeke:
    27 februari 2026
    weer mooi geschreven kijk al uit naar de rest geniet maar van jullie vakantie en heb al een mooi fototje gezien haha
  2. Nicky:
    27 februari 2026
    Steeds belevenissen met jullie 2.
    Komt weer helemaal goed.
    Jaja we staan elke dag paraat om jullie verhalen te lezen.
    Altijd spannend en stiekem mooi en grappig tegelijk.
    Ja een fotootje hebben we al zien passeren cool zeg.
    Niet teveel rijst eten he haha.
    Enjoy