Shinjuku

15 oktober 2024 - Tokio, Japan

Toen we gisterenavond terug aankwamen in Tokyo en meer bepaald in het Shinjuku station moesten we onze focus er weer goed bij houden. Je verdwaalt hier zonder al veel moeite te moeten doen. Ik weet niet meer of ik het al eerder vermeld heb maar dit is het drukste treinstation ter wereld met een gemiddelde van meer dan 3 miljoen!!  reizigers per dag. Echt waanzin, dit station heeft meer dan 200 in of uitgangen en eenmaal je verkeerd buiten ben gegaan is het een hele karwij om terug op het juiste pad te geraken als je pech hebt. Je kan namelijk niet gewoonweg over de sporen wandelen, dus moet je helemaal rond. Maar we geraken na een kwartiertje buiten aan de juiste exit, en zijn meteen onder de indruk. Die neonreclame, hoge wolkenkrabbers, muziek, en de bruisende sfeer die hier hangt in het hart van de stad is abnormaal. Je kan het enkel maar begrijpen als je er zelf geweest bent want voor we vertrokken hadden we al enkele filmpjes bekeken op internet van hoe het eraan toe ging, maar om het live te aanschouwen is nog een beetje indrukwekkender. De treinen scheuren op de 5 de verdiepingen boven je hoofd door de stad, en je kan eender welke straat in stappen om ogen te kort te hebben. Je weet niet waar eerst kijken. We checken in bij ons hotel, Book and bed. Dit is hetzelfde concept van hotel dat we eerder hadden in Osaka. Enig detail is dat we nu een iets grotere ruimte hebben. De kamer heeft ook ramen van vloer tot plafond, dus we kunnen het straatleven aanschouwen vanuit ons bedje op de 10 de verdieping. We doen dus geen gordijnen dicht. Maar we moeten ook zorgen dat we wat slapen want je raadt het al, morgen wederom vroeg opstaan. We gaan namelijk op 2 daagse naar de stad Nikko. Nikko ligt op 2 uurtjes rijden met de shinkansen vanuit Tokyo. Wat we daar allemaal doen lezen jullie in een ander verhaal.

PS: Er is nog geen nieuws over ons slaaprapport

1. Nicky:
    15 oktober 2024
    Ja dat was een mooi uitzicht vanuit jullie kamer, Jinte zei wooooow das cool.
    Ale hopelijk kunnen jullie toch wat slapen en horen we jullie in het volgende verhaal
    Wij zullen hier eens gaan opstaan haha
  2. Pedros:
    16 oktober 2024