Nikko

16 oktober 2024 - Nikko, Japan

Na een betere, maar ook weer korte nachtrust vertrekken we met de Shinkansen naar Nikko. Eerst moeten we weer de metro nemen naam een ander station. Soms is het echt een puzzelwerkje om de juiste verbinding te nemen, maar molleke is daar al heel goed in geworden dus dat laat ik maar aan haar over. Ondertussen sturen we met de eigenaar van het huis waar we slapen. Hij stelt voor dat hij ons opwacht bij het station. Mooie service wederom. En eenmaal we aankwamen stond hij er inderdaad met een bordje. We stapten in zijn auto en reden niet zo heel veel verder naar zijn huis. Hij verhuurt er 3 slaapkamers, en momenteel zijn er 2 kamers verhuurd. Wij verblijven er dus en nog twee dames uit Parijs. Hij stelt heel zijn huis beschikbaar voor de gasten, behalve zijn slaapkamer. Het huis oogt ook zeer fris en ontzettend proper. Iedere gast krijgt wegwerp pantoffels voor in het huis rond te lopen. Schoenen zijn inderdaad uit den boze. Het huis heeft een mooi donkerbruin blinkend parket. We blijven niet te lang treuzelen, en krijgen na onze ontvangst meteen de nodige informatie over leuke restaurantjes in de buurt en de beste hoogtepunten van de stad.  Nikko heeft een klein stadscentrum en is omringd door natuur, zoals riviertjes, watervallen en een middelhoog gebergte. De bladeren beginnen hier al wel een andere kleur te krijgen maar nog niet het gewenste resultaat omdat het nog te warm is. We wandelen op een rustig tempo het stadscentrum uit en wandelen langs de kolkende rivier onder de bomen. We zien stenen beeldjes die bedekt zijn met felgroen mos, ze dragen allemaal een rood mutsje en er ligt bij elk beeldje een handjevol klein geld. “Dus as ge geld zoekt, hier ligt het gewoon voort rapen” We hebben geen zin om onheil over ons te krijgen en natuurlijk blijven wij daar dan ook af. De Japanners leggen geld neer voor de goden en bidden voor God weet wat…., Letterlijk😂. We bezoeken ook nog het national Nikko park met alweer enkele tempels. Echter lang blijven we niet want tempels hebben we al genoeg gezien. Dan hebben we ook nog een bekend rood bruggetje, wat het meest gefotografeerde bruggetje van Japan zou zijn. De avond brengen we door in het huis van Yoshi, onze tijdelijke gastheer. We kunnen gewoon Engels praten met hem want hij spreekt vloeiend Engels omdat hij in Hawaii heeft gewoond voor een tijdje. We krijgen ook fruit, koffie of thee aangeboden. Echter heel laat maken we het niet want de vermoeidheid begint te komen. Wat wil je dan ook met zo’n drukke agenda😂

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Nicky:
    16 oktober 2024
    Geniet er nog maar van de laatste dagen
    Want het begint nu wel terug op te korten richting België terug en dan terug werken grrrrr
  2. Moeke:
    16 oktober 2024
    vergeet nie af en toe te rusten he
  3. Pedros:
    nog effe