Met de bus naar Matsumoto

11 oktober 2024 - Matsumoto, Japan

Vandaag rijden we met de bus van Takayama naar Matsumoto door de Japanse Alpen op een hoogte van 3000 meter. Er rijden geen treinen op dit traject, dus molleke neemt voor de zekerheid maar een pilletje in tegen wagenziekte. In de voormiddag lopen we nog even door het oude stadsgedeelte van Takayama. Heerlijk nu het contrast tegenover eergisteren toen we hier aankwamen. We lopen zo goed als alleen rond nu. We wandelen ook nog even langs het marktje aan de rivier en daarna halen we onze bagage op bij de ryokan. We hebben nu een busrit van 2 uurs en 30 minuten tot onze volgende slaapplaats. Molleke slaapt, en ik schrijf de eerste regels van dit nieuwe verhaal. Ondertussen vergaap ik me aan de Japanse natuur. Ik zou foto’s kunnen maken van het landschap maar de weerspiegeling in het raam verpest toch de foto. Ik zie met momenten de stromende rivier, afwisselend met een watervalletje en het licht herfstkleurende landschap. Ja normaal gezien zouden de bladeren roder en geler moeten zijn voor de tijd van het jaar, maar het is warmer dan normaal. Toch lukt het om 2 foto’s te maken onderweg, niet perfect maar zo goed  als het kan. Wanneer we aankomen in Matsumoto is het nog 10 minuutjes stappen naar ons hotel. We hebben hier dus nog eens een groot hotel. We checken in en droppen onze bagage af. Niet veel later zijn we weeral op pad want we willen toch nog het maximale eruit halen vandaag. We wandelen naar het prachtige kasteel van Matsumoto, dit vind ik persoonlijk zelf het mooiste kasteel dat we al bezochten. Ook het feit dat er een mooie rode brug aanwezig is. We eten ook nog een hapje op een bankje met zicht op het kasteel. Dan slenteren we nog wat door de straatjes en we besluiten nog om in het hotel onze was te doen. Voor 500 yen kunnen we alles wassen en drogen op 2 uurs tijd.  Dat komt neer op een slordige 3 Euro, daar kunnen we niet voor liggen sukkelen. We vragen nog een strijkijzer en strijkplank aan de balie en molleke kan nog wat strijken terwijl we even tv kijken. Maar eerst gaan we nog een gratis ijsje eten in het hotel. Mmmm

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Nicky:
    11 oktober 2024
    Ja molleke in de bus of auto, idd de pilletjes vlakbij houden dan haha.
    Woo super mooi kasteel en die brug dat nemen ze weeral niet af se.
    Hop naar het volgende leuke verhaal opnieuw.
    Geniet er nog maar super super hard van grapjaskes jullie zitten al over de helft
  2. Moeke:
    12 oktober 2024
    toch niet strijken op verlof he haha
  3. Pedros:
    16 oktober 2024