Fushimi-Inari Taisha ⛩️⛩️⛩️⛩️⛩️⛩️⛩️⛩️⛩️⛩️⛩️
Toen we gisteren terug in ons appartement aankwamen en we het resultaat van onze was zagen waren we best tevreden. Niks gekrompen en alles terug fris. Onze badkamer is blijkbaar ook onze droogkamer. Je hangt je wasgoed op een voorbestemd rekje en zet het in de kamer. Deze kamer kan je instellen op drogen en je sluit de deur. Aan de buitenkant hangt een klein bakje tegen de muur met de drooginstellingen, en natuurlijk allemaal in het Japans. We besloten om eens vroeg in ons nestje te kruipen( naar onze normen) want we moesten de volgende dag opstaan om half 5. Allez moeten natuurlijk niet. Niks moet maar we zouden graag de horden toeristen voor zijn vandaag. We bezoeken vandaag namelijk Fushimi Inari- taisha. De Fushimi Inari is een van de bekendste bezienswaardigheden van heel Japan en dan ook absoluut een bezoek waard. En als we hier mooie foto’s wil maken zonder vervelende toeristen op de achtergrond, moeten we daar op tijd zijn. “Het kan er al zeer vroeg schijtedruk zijn” Je hebt misschien ooit al wel eens foto’s gezien van Fushimi Inari-Taisha in een reisbrochure, of het kan je bekend voorkomen uit de film waarover ik het eerder had. Het is eigenlijk een kronkelend wandelpad van 4 km door de bergen, en je loopt onder de meer dan 13000 oranje of vermiljoen kleurige torii’s. In elke Torri zijn er Japanse tekens gekerfd en met zwarte verf beschilderd. De eerste constructie van deze poortjes zouden van 711 na Christus dateren. Maar bon, we vertrekken dus met de metro en stappen ook nog ergens over in een andere metro. Van hieruit is het nog een kwartiertje stappen tot het begin van het wandelpad. Het is nog donker, en er loopt toch al wat volk rond, maar nog niet de massa.Hoe hoger je gaat, hoe minder toeristen. Hoe minder drinkgelegenheid en hoe minder toiletten. Wij wandelen helemaal tot de top natuurlijk. En ook nog eens een heel stuk terug naar beneden omdat er nog géén enkele toilet open was boven en molleke zo dringend moest gaan, om dan vervolgens terug verder naar de top te gaan. Boven stond een tempel waar je miniatuur torri’s kon doneren, je zou er een wens op kunnen schrijven en bidden dat hij uit komt. Wij zijn niet gelovig dus doen daar voor de schijn en geldklopperij ook maar niet aan mee. Dan nemen we het pad terug naar beneden en het wordt drukker met de minuut. Eenmaal we benden aankomen een overrompeling van bezoekers, en af en toe zal er ook wel eens een echte gelovige bijzitten die komt bidden natuurlijk. Dit was het scenario dat we absoluut wouden vermijden, en het deed misschien wat pijn vanmorgen toen de wekker ging. Maar dit was het absoluut waard. We gaan dan in de buurt nog iets eten en drinken, en daarna nemen we de metro naar Gion. Hier wandelen we de rest van de namiddag nog wat rond door de gezellige straatjes. We bezoeken ook even een winkeltje waar we met shuriken kunnen gooien, bij ons beter gekend als ninja sterren. Niet zo simpel hoor maar wel eens leuk om te doen. Ik was als kind altijd al wat gefascineerd door ninja. 🥷 haha…We zien ook overal de typische kimono 👘 in het straatbeeld verschijnen. Ook veel toeristen natuurlijk die dat huren voor op de foto. En geloof me, die staan daar echt niet mee. Alleen Japanse vrouwen komen daar mee weg. De zonsondergang gaan we bekijken bij de Kiyomizu-dera tempel. Vanaf deze tempel heb je een mooi uitzicht over de stad, en als je wat verder door stapt dan heb je ook het uitzicht op zowel de tempel als de stad. Het was weer een aangename, zonnige en vermoeiende dag.

Weer een vermoeiend super leuke dag achter de rug.
Weer iets dat je kan aanvinken op jullie lijstje in Japan.
Slaaplekker en tot morgen