More Tokyo
18 oktober 2024 - Tokio, Japan
We naderen nu het einde van onze vakantie. Ja aan alle mooie liedjes komt een einde, maar we gaan er nog het beste van maken. We blijven de laatste dagen normaal gezien in Tokyo. We moeten nog 1 kéér switchen van hotel. Ons volgende hotel kunnen bereiken met de metro, en ligt pal in het centrum van Shibuya. Maar voor vandaag staan de wijken Asakusa en Shinjuku op onze draaiboek. We kunnen in ons hotelletje een croissantje eten, een koffietje drinken alvorens we naar de Senso-Ji tempel wandelen en het smalle steegje dat aan beide kanten is voorzien van souvenirs, eten en drank. Ook de straatjes rondom bezoeken we. Na de middag is het de bedoeling dat we het Gyoen park en de nationale Japanse tuin in de wijk Shinjuku bezoeken, alsook onze avond in het centrum van Shinjuku besteden. Eerst nemen we nog een tussenstop in de wijk Ueno. Ja het is eigenlijk te veel om alles te beschrijven, haha… maar in het Gyoen park kunnen we toch even ontspannen en genieten van de rust. Het park is echt prachtig onderhouden en is een oase van rust, en toch zijn we in het hart van Tokyo. Je kan het vergelijken met wat Central Park in New York is eigenlijk. Daarna wandelen we naar het Metropolitan Government gebouw. Het stadhuis van Tokyo eigenlijk, en we mogen er gratis naar de 45ste verdieping om van het uitzicht te genieten. Dit is eigenlijk het nieuwe gedeelte van Tokyo. De gebouwen en stalen constructies hier zijn aan de futuristische kant. Daarna wandelen we naar het centrum van Shinjuku en daar blijven we de hele avond nog rond slenteren tot we weer over de 30 duizend stappen hebben gehaald. We zeggen telkens dat we terug de metro gaan nemen naar Asakusa waar ons hotel is, maar we komen altijd iets nieuws tegen wat onze aandacht trekt. Ohja, voor ik het vergeet te vertellen… we hebben ook ons slaaprapport gekregen. Super benieuwd wie er het slechtst geslapen had van ons tweeën. Blijkbaar had ik net iets slechter geslapen en meer keren wakker geweest dan molleke. Ik was 11 keer wakker geworden en heb me 16 keer gedraaid😂. Molleke net een paar keer minder. We hebben beide niet gesnurkt.

Jaja aan alle mooie liedjes komt een einde.
Geniet er de laatste dagen maar goed van dan.
Veel plezier nog